28 Temmuz 2013 Pazar

-Bilmem- Bilmecesinden Aforizmalar


    Bir yağmurlu günü düşün; yollara bakan gözlerde.. 

    Toplumdur su damlalarından bir bütünlük oluşturan su birikintileri. Toplum her zaman aşağı ye doğru eğilimlidir. Dalga dalga, sürekli kendi seviyesinden aşağılarda arar yolu. Ve sonunda bir birikintiye gark eder kendini. Bu; binlerce toplumun oluşturduğu birikintidir. Ne kadar zorlu olursa olsun tüm engelleri aşıp, doğası gereği akışkanlığından da faydalanarak en aşağıyı seçer kendine. Yukarıdan düşen bireyleri de yeni bireylerimiz olarak varsayıyorum. Kimisi ana hedef olan en aşağıdan başlar, kimisi uzun bir yol katetmek zorundadır.

    Peki ya insanlar? Ne su kadar akışkan ne de su gibi insanları aşmakta ısrarcı.. Ya da tam tersinedir durum. İnsan toplumunun da aşağı yöne eğilimi gözardı edilemez bir durumdur. 


  Düşünebilen insan yukarıya tırmanmaya eğilimli olarak görür kendini her zaman. Ama su birikintisi gibi en aşağıdadır yeri her vakit. Yolu ve yordamı ona göre hazırlanmıştır doğası gereği. Kimisi evreni yanına alarak en aşağıdan(!) ulaşır hedefine.


    Ve elbet ki toplum da su gibi buharlaşan bir yapıya sahiptir. Bir gün en büyük düşmanı ortaya çıktığında bulutsuz bir vakitte, o da hayatına edebiyen son verecek bir dokunuşa imza atacaktır.


1 yorum:

  1. Buypasa.com açılıyor! Logitech marka ürünler harika kampanyalarla sizlerle. Detaylı bilgi için https://ucretsizdukkan.com adresine uğrayabilirsiniz.

    YanıtlaSil